Skip to main content

Få et gavekort på 1500 kr. til køb af nye tandproteser hos Broman Klinisk Tandklinik. Læs mere her.

Digitale Tandproteser

I dag er det muligt at tage et billede af gummen i munden med et intraoralt kamera og digitalt fremstille en tandprotese på en printer eller en fræser.
Hos Klinisk Tandtekniker Jens Broman følger vi udviklingen tæt, og vi skifter først, når vi er sikre på, at teknikken er bedre end vores nuværende, som vi har gennemprøvet og tilpasset de forskellige slags proteser i mange år.

Pasform

Den digitale protese bliver til ud fra et billede af gummen/slimhinden. Et billede kan ikke gengive den vigtige muskeltrimning, som sikrer, at patienten kan bevæge munden, gabe, slikke sig om munden, lave trutmund, række tunge osv., uden at protesen risikerer at løsne sig.
I nuværende teknik tager man et individuelt aftryk, ved at den kliniske tandtekniker lægger sit bløde aftryks materiale i en aftryksske, der specifikt er fremstillet til denne patient, og indsætter den i munden. Mens aftryksmaterialet formes, udfører patienten de overnævnte bevægelser med munden. På den måde bliver muskelbevægelserne integreret i protesen.

Holdbarhed

Billedet af gummen bliver overført til en skærm, hvor protesen med tænder designes. Derfra kan den enten printes eller fræses ud.
Printeren og Fræseren fremstiller så protesen ud af en klods, som er den røde del (gummen), de præfabrikerede tænder limes på bagefter, hvilket desværre giver det et svagt punkt.
I nuværende teknik integrerer det røde materiale og de præfabrikeret tænder med hærdning ved 95 grader. Det sikrer en god vedhæftning mellem protesetand og gummimateriale.

Andre problemer kan være:

Sammenbiddet, dvs. underkæbens stilling i forhold til overkæben. Bidhøjden, dvs. den samlede højde af tandprotesen i under- og overkæben, samt evt. egne tænder.

Der kan naturligvis skrives meget om digital teknik, men for at det ikke bliver for teknisk og langt, har vi kun nævnt nogle af problemstillingerne. Hos Klinisk Tandtekniker Jens Broman følger vi naturligvis udviklingen tæt, men fortsætter med at fremstille tandproteser med vores håndlavede og gennemprøvede kvalitet igennem mange år.

Vi skal gøre opmærksom på:

Vi arbejder ikke selv med digital teknik, men vores oplysninger er bl.a. baseret på interview med teknikere, der gør.
At ovenstående er vores konklusion. At andre kan have en anden mening.
At ovenstående skal ses som en forklaring på, hvorfor vi venter på områdets videre udvikling.

Klinisk Tandtekniker Jens Broman

Fuld tilfredshed og 5 års garanti

Er du klar til at genopdage glæden ved et sundt og smukt smil?

Lad os hjælpe dig med at genopdage selvtillid gennem vores håndværk og engagement i tandteknik. Gør noget godt for din munds sundhed og dit velvære nu!